Thuisvermaak #2

Tekst: Demi Rutten
Leestijd: 10 minuten
Illustratie: Demi van Herpen

Hoewel onze vrijheid beetje bij beetje terugkeert, brengen we nog steeds veel tijd thuis door. Het eindeloos door Netflix, Videoland, Disney+ en Spotify scrollen, kennen we ondertussen allemaal wel. Daarom verzamelen wij elke week de leukste kijk-, lees- en luistertips voor je om al die vrije tijd mee op te vullen.

Door het vele thuiswerken en het mooie weer voelen deze afgelopen paar weken voor veel van ons als vakantie. Zeker nu we sinds 1 juni weer naar het terras en uit eten mogen. Mensen zoeken ook massaal het strand en de meren op. Hierdoor zouden we bijna vergeten dat op vakantie gaan deze zomer voor (bijna) niemand een optie is, in ieder geval niet naar een ver en zonnig land. Daarom verzamelde we bij Onbegrensd de leukste films die zich afspelen in het buitenland. Zo waan je je nog een beetje in de tropen deze zomer!

Voor degene die snakt naar op het strand liggen in Ibiza is er de film Verliefd op Ibiza. In deze film spelen vier verschillende verhalen van elf Nederlandse mensen op Ibiza zich door elkaar af. Deze verhalen zijn natuurlijk met elkaar verweven. De film zit vol liefde, lust en natuurlijk het mooie eiland Ibiza; vol zon, zee en strand. De film is te bekijken op Videoland.

Hou je niet zo van Nederlandstalige films? Dan is Murder Mystery misschien iets voor je. In deze film spelen Jennifer Aniston en Adam Sandler een stel dat al vijftien jaar getrouwd is. Voor hun jubileum gaan ze op vakantie en in het vliegtuig ontmoeten ze een mysterieuze man, die hun uitnodigt om op zijn luxe boot te verblijven. Tijdens hun verblijf daar wordt er een moord gepleegd, en ze raken verstrikt in een soort levensecht ‘Cluedo spel’. De film zit vol humor en flauwe grappen, maar we hadden ook niet anders verwacht met komedielegendes Aniston en Sandler in de hoofdrollen. De film is te zien op Netflix.

Steeds meer landen gaan weer open voor toerisme. Elk land heeft echter wel zijn eigen maatregelen. Zo is Frankrijk vanaf 15 juni weer te bezoeken door toeristen; het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer is wél verplicht en groepsvorming met meer dan tien mensen is verboden. Uit eten en winkelen mag, maar je moet wel 1 meter afstand houden van elkaar en anderen. Wil je van meer landen weten wat de regels zijn? Lees dan dit artikel of kijk op deze site.

Stond er een vakantie naar Griekenland op de planning, maar gaat die niet door? Dan is Mamma Mia! dé oplossing. Deze film kun je zo vaak kijken als je wil, hij blijft leuk. Met de catchy liedjes van ABBA en het verhaal dat zich in het mooie Griekenland afspeelt, vergeet je bijna dat je er zelf niet bent. De film is te zien op Netflix.

Als je iets meer de spirituele kant op wil, dan is Eat, Pray, Love de juiste film voor je. Julia Robberts speelt hierin een vrouw die haar levenslust een beetje kwijt is en opzoek gaat naar zichzelf. Ze reist van Italië (eat), naar India (pray), met als eindbestemming Bali (Love). Ook deze film is te zien op Netflix.

Voor de daredevils en adrenalinejunkies onder ons is 47 meters down een leuke film om te kijken. Twee vriendinnen gaan samen op vakantie en besluiten te gaan diepzeeduiken met haaien; wel in een haaienkooi natuurlijk. Heel leuk idee, tot het touw van de kooi breekt, ze afzinken naar de bodem en een speeltje worden voor de haaien. De film 47 meters down kun je kijken op Pathé Thuis. Ook het tweede deel, 47 meters down: Uncaged, is daar te zien.

Heb je meer zin in Afrikaanse Safari-vibes? Dan zijn de documentaires Elephant, African Cats en Bears op Disney+ aanraders. Zoals de namen het al verklappen, volg je in deze Disneynature-documentairs de olifanten, katachtigen en beren in hun natuurlijke leefgebied. Deze mooie natuurbeelden geven je het gevoel alsof je zelf op safari bent.

Wil je na het zien van deze documentaires je steentje bijdragen aan het welzijn van deze dieren? Klik dan hier om in Thuisvermaak #1 te zien hoe je je plasticverbruik kan verminderen en minimalistisch kan leven.

Of heb je na al het Netflixen, Videolanden en Disneyplussen zin in wat actiever vermaak? De redactie van Onbegrensd heeft speciaal voor jou een 21 dagen challenge gemaakt om fit en gezond te blijven tot de sportscholen op 1 juli weer open mogen. Klik hier voor de eerste aflevering!

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *