Thuisvermaak #1

Tekst: Demi Rutten
Leestijd: 5 minuten
Illustratie: Demi van Herpen

Hoewel onze vrijheid beetje bij beetje terugkeert, brengen we nog steeds veel tijd thuis door. Het eindeloos door Netflix, Videoland, Disney+ en Spotify scrollen kennen we ondertussen allemaal wel. Daarom verzamelen wij elke week de leukste kijk-, lees- en luistertips voor je om al die vrije tijd mee op te vullen.

De tijd waarin we leven zorgt voor veel vragen. Wat houdt het coronavirus precies in? Hoe gaan we ertegen vechten? En wat verandert dit aan onze toekomst? In de Netflix-serie Coronavirus, Explained leggen verschillende experts uit waarom juist dit virus is uitgegroeid tot een pandemie en nog belangrijker: hoe we daar weer uit komen.

Deze situatie zorgt ook voor frustratie, onzekerheid en boosheid. In De BOOSAntiDepressieCoronaPodcast probeert Tim Hofman deze gevoelens bij je weg te nemen. In de tot nu toe negentien afleveringen geeft hij je tips om weer blij te zijn met het leven en hoe je het beste om kunt gaan met rare situaties zoals thuiswerken. Ook kijkt hij samen met zijn gasten naar de effecten die deze pandemie op de toekomst gaan hebben.

Aangezien wij de toekomst zijn van deze planeet, willen we hem natuurlijk zo mooi mogelijk maken. Deze pandemie laat ons dan ook steeds meer zien dat bepaalde dingen anders moeten. Neem als voorbeeld de ladingen plastic die gebruikt worden voor de meest nutteloze dingen en vervolgens een slechte invloed hebben op ons milieu. In de Netflix-documentaire A plastic ocean laat journalist Craig Leeson ons zien op hoeveel manieren al dat plastic afval de oceanen en de wereld vervuilt.

Na het zien van A plastic ocean is de kans groot dat je geïnspireerd bent geraakt om dit te willen veranderen. Dan is de Netflix-documentaire Minimalism: A Documentary About The Important Things goed om te kijken. Deze documentaire laat zien dat je met een minimalistisch leven net zo gelukkig kunt zijn en less echt more is.

Tot slot een podcast aangeraden door onze eigen hoofdredacteur Lieke: Het Groene Hart. De podcast is van ‘Growthinkers’. Jelle Derckx en Saskia Mulder spreken met ondernemers met een groen hart. In deze podcast word je geïnspireerd omtrent alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in ondernemerschap en zijn steentje wil bijdragen aan een groenere toekomst.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *