Pucks Podcast – Hulp aan kansloze honden op Aruba

Tekst: Puck Schmitz
Leestijd:5 minuten
Luistertijd: 11 minuten
Foto: Jill Wagemans (verkregen via @jillwagemans93)

Je bent starter en gaat langzaam beginnen aan je eigen huisje, boompje, beestje. En vooral dat beestje is in veel Europese landen erg populair. In de Europese Unie hebben zo’n 80 miljoen huishoudens minstens één huisdier. Katten zijn het populairs, want 73,3 miljoen huishoudens komt dit als huisdier terug. Op de tweede plek komen honden, die zien we in 65,5 miljoen huishoudens terugkomen. Dit blijkt uit cijfers van European Ped Food Federation (FEDIAF). Er zijn weinig cijfers bekend over hoe duurzaam het is om een huisdier te hebben, maar er zijn in ieder geval wel bewuste keuzes die je kunt maken als het om het kiezen en verzorgen van een huisdier gaat. Het is natuurlijk schattig en lief om een kitten te kopen, maar ga ook eens kijken bij een asiel of dierenopvang. Daar zitten namelijk helaas al een heleboel lieve dieren te wachten op een tweede kans bij een nieuw gezin.

Jill Wagemans vangt als fostermama verwaarloosde honden op die van de Aruba, Bonaire en Curaçao komen, zij zoekt een nieuw en liefdevol nest voor ze in Nederland. Ook lopen er nog veel meer andere dieren rond op haar erf, deze zijn gered van de slacht. Ze vertelt ook hoe haar vegan levenstijl invloed heeft op haar keuze om veel dieren op te vangen. Je hoort haar verhaal in deze tweede aflevering van Pucks Podcast!

Wil je op een andere manier duurzaam worden? Dan is het artikel van redacteur Sanne de Brouwer ook interessant om te lezen! Zij schreef een artikel over de toekomst van het reizen. Hier wordt duurzaamheid namelijk ook steeds belangrijker. Klik hier om direct naar het artikel te gaan!

Ben je benieuwd naar de effecten van thuiszitten op het milieu? Redacteur Demi Rutten schreef een artikel hierover! Ben je benieuwd naar de effecten van series bingwatchen via Netflixt en Videoland? Klik dan hier om het artikel te lezen!

Mocht je de eerste aflevering van Pucks Podcast gemist hebben, dan kun je ‘m hier terugluisteren!

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *