Op vakantie naar …

Tekst: Sanne van den Boomen
Leestijd: 1 minuut
Illustratie: Jetske Janssen

Overvolle salsatenten waar iedereen zwoel meebeweegt op de muziek. Restaurantjes waar je met de benen buiten hangt omdat het eten zo ontzettend lekker is. De walm van sigaren die zich langzaam door de straten beweegt. De warmte die zowel zijn charme heeft en tegelijkertijd zorgt voor kletsnatte oksels. 

Alleen mijn koffer inpakken voor deze trip duurde al eeuwen, laat staan de reis. Na een vlucht van meer dan tien uur, waarvoor ik drie uur van tevoren aanwezig moest zijn op de luchthaven en nog eens een taxirit had van zeker veertig minuten. Een reis van in totaal achttien uur. Maar, ik ben er. Eindelijk. 

Met mijn visa en mijn pesos op zak, waan ik me door de straten van Havana waar ik me bevind in een openluchtmuseum. De gekleurde oldtimers die langsrijden en de oude gebouwen die zijn glorie een tikje zijn verloren, zorgen ervoor dat het lijkt alsof ik tijdens mijn achttien uur durende reis terug in de tijd ben gegaan. De sfeer van de stad neemt me mee alsof ik in een film ben beland. 

Ik eet mijn bordje leeg, sluit de muziek op YouTube af, samen met Google Streetview en klap mijn laptop dicht. Voor nu, alleen nog noodzakelijke reizen. Ik sla een diepe zucht en droom nog even weg over die parel van een plek. Volgend jaar. Dan zullen we elkaar in het echt ontmoeten. 

Vind jij het wel zo verstandig om deze zomer op vakantie te gaan? Laat je stem horen in de poll!

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *