Op vakantie naar …

Tekst: Sanne van den Boomen
Leestijd: 1 minuut
Illustratie: Jetske Janssen

Het geklap van castagnetten en het gestamp van de flamenco. De sangria die rijkelijk vloeit. Laat aan tafel schuiven en tot nog later dineren. De soepele tongval en de vlotte klank. De zoveelste schaal verse paella die voorbijkomt. Mijn maag knort.

De vlucht was kort. Het was een fijn dutje van twee uur. De taxirit viel ook wel mee, ongeveer dertig minuten. Ik ben blij dat ik er weer ben. Hier voel ik me thuis. In mijn hotel trek ik snel een jurkje en espadrilles aan.

Op de hoek van de straat zitten ouderen uitvoerig en druk op een bankje te kakelen. In de knusse straatjes verlicht een oranje lampje de boel. Aan de rand van het Koninklijke Plein staan palmbomen en lantaarnpalen die ontworpen zijn door Gaudi. Onder de arcades zitten de gezellige cafeetjes en terrassen bomvol. Het is een zwoele zomeravond. Vanuit de tappasbarretjes zie ik continu gekleurde terracotta voorbijkomen met de lekkerste gerechten erin. Vanuit het plein wandel ik over Las Ramblas naar het strand om een chiringuito te bezoeken waar ik tot diep in de nacht blijf om op het strand te dansen.

Ik loop door de binnenstad en zie her en der een geplante boom. De lantaarns zijn hier niet zo mooi en het licht nog minder. Op het marktplein is het een drukte van jewelste. De terrassen zitten vol maar de sfeer is anders dan in mijn geliefde Spanje. Vanaf 15 juni mag het weer. Ik kom eraan. 

Lees ook de column over Thailand en droom weg bij deze verre bestemming!

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *