Op vakantie naar …

Tekst: Sanne van den Boomen
Leestijd: 1 minuut
Illustratie: Jetske Janssen

De drukke straten vol met nachtclubs en barretjes. De neonlichten waar je je ogen bij uitkijkt en tegelijkertijd hoofdpijn krijgt. De eettentjes waar de ene Pad Thai nog beter is dan bij de ander. De vele tempels die door de stad heen te vinden zijn. De tuktuks die door de straten racen. Druk stadje kan je wel zeggen.

Die elf uur durende vlucht en het jetlag hebben er wel ingehakt. De taxirit van de luchthaven naar mijn hotel leek door de tolwegen ook eeuwen te duren. Maar ik ben er.  

De drukte van de stad heb ik ingeruild voor parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. De lange rivieren die door het groene landschap slingeren. Het landschap dat zich afwisselt tussen bergen en vlaktes met rijstvelden. Met mijn gehuurde scootertje rijd ik over de weggetjes en kijk mijn ogen uit. Wat is het hier prachtig en zo ontzettend groen. Het is net alsof de bladeren van de palmbomen telkens naar me zwaaien als er weer een briesje wind langs komt.

Toet toet! Ik kijk naast me. Terwijl ik met mijn scooter door de groene weilanden en langs al het geboomte rijd, word ik ingehaald. Voorlopig nog even niet. Nog steeds alleen noodzakelijke reizen. Maar het komt wel. Volgend jaar ga ik met de scooter door Thailand Touren. 

Krijg een echt vakantiegevoel en lees ook de column over Griekenland

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *