Op vakantie naar …

Tekst: Sanne van den Boomen
Leestijd: 1 minuut
Illustratie: Jetske Janssen

Het gepingelpangel van bouzouki’s is overal te horen. In iedere taverna staat de muziek aan en zorgt voor een gezellig sfeertje. Her en der doen een paar obers met wat toeristen de sirtaki. Een lichtelijk vettige maar aangename gyroslucht dringt mijn neus binnen. Op het strand liggen mensen uren in de hete zon te bakken. In de verte hoor ik krekels tjilpen. 

Het eiland overspoelt me met vakantiegevoelens. Heerlijk. De reis duurde niet lang – drie en een half uur vliegen – maar eenmaal op de luchthaven van Heraklion aangekomen, leek het wel een eeuwigheid te duren voor ik mijn spijkerbroek en sneakers kon inruilen voor mijn bikini en teenslippers. 

Met mijn voeten eindelijk ondergedompeld in het zwembad en een Mythos biertje in mijn hand, kan de vakantie pas echt beginnen. Twee weken lang lamballen op een bedje bij het zwembad met een goed boek, lekker eten en vooral genieten. Ik was er echt aan toe. 

Ik doe mijn ogen open en haal mijn voeten uit mijn opblaasbadje van de Blokker. Mijn biertje is op. Nog even, vanaf 15 juni zijn we weer welkom. Ik kan gaan boeken. Nog even snel een nieuwe bikini bestellen. In mijn hoofd ben ik al bezig met mijn koffer in te pakken, ik kan niet wachten. 

Lees ook de column over een andere prachtige vakantiebestemming!

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *