Onbegrensd vegetarisch: lekkere recepten

Vega(n) koken is moeilijk, veganisme is moeilijk of als veganist eet je de hele dag wortels of hummus, veganisme is moeilijk. Zelf eet ik normaal een paar keer per week vlees, waarschijnlijk zelfs elke dag. Eerlijk is eerlijk: het was een weer waarin het niet helemaal vanzelf ging. Afgelopen week stond ik regelmatig in de winkel en besefte me daar pas dat ik een week geen vlees zou eten. En ga dan maar eens in de winkel bedenken hoe je het gerecht dat je in je hoofd hebt lekker vegetarisch gaat maken.

Ik heb zelfs overwogen om deze week veganistisch te gaan eten. Eerlijk gezegd vond ik die stap wat groot om in één keer te maken, ik wilde eerst even de vegetarische wereld ontdekken. Wel merkte ik dat ik zelf meeging in de vooroordelen van veganisme. In Pucks Podcast sprak ik met twee jonge vrouwen die vegan zijn en ik besloot hen te vragen naar lekkere recepten.

Het eerste recept komt van Kirsten Bloemen. Ze heeft haar eigen foodblog Geen Blaadje Sla, hier deelt ze verschillende recepten. Zelf vindt ze het vegan stoofvlees erg lekker.

Dat ziet er best lekker uit, toch? Fijn dat Kirsten het recept met ons deelde, dan kun je zelf aan de slag in de keuken om dit ook te maken! Hieronder vindt je het recept, er staat precies beschreven wat je in je boodschappenmandje moet doen en straks in de keuken moet doen om dit recept thuis ook te maken!

Recept: Geen Blaadje Sla

Na dit lekkere hoofdgerecht kan een overheerlijk nagerecht natuurlijk niet missen. Jill Wagemans maakte speciaal voor ons een video waarin ze een lekkere taart bakt.

Hieronder kun je op je gemak alle ingrediënten voor deze taart nalezen!

Wil je nog meer vegetarische recepten? Redacteur Demi Rutten schreef een blog over haar eerste week als vegetariër. Klik hier om te ontdekken wat zij afgelopen week at. Volgende week komt er een tweede blog online!

Ben je na dit lekkere eten toe aan wat beweging? Dan hebben we ook een sportchallenge voor je! Klik hier om naar de nieuwste update te gaan. In totaal staan er al zes sportuitdagingen voor je klaar!

En mocht je benieuwd zijn naar de verhalen Jill en Kirsten , luister dan ook naar Pucks Podcast!

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *