Onbegrensd onderzocht: De race voor het vaccin

Nederland heeft flink geïnvesteerd in een vaccin dat nog niet bestaat. Er wordt gesproken van een race voor het vinden van het vaccin en er worden andere technieken gebruikt om het vaccin te ontwikkelen. Veel informatie, maar nog weinig duidelijkheid. Wij hebben het voor je onderzocht. 

Tekst: Isa Beke
Leestijd: 5 minuten
Foto: https://pixabay.com/photos/vaccination-impfspritze-medical-2722937/

De race

Vele media hebben al gesproken van een race voor het vinden van het middel tegen het COVID-19 virus. Welke landen doen eigenlijk mee aan die race?

Het vaccin

Nog nooit is er zo veel gesproken over het maken van een vaccin en dit in een zeer korte tijd. De overheden willen het proces van het maken van een vaccin flink versnellen. 

Het proces wordt dus versneld. De reden dat het versneld kan worden, ligt aan de nieuwe technologieën en nieuwe vormen van vaccins die ontwikkeld worden. De meeste vaccins die nu in de testfase zitten, werken aan een DNA-vaccin. Dit vaccin is anders dan de ‘gewone’ en heeft zo ook zijn voor- en nadelen.

Samen staan we sterk

Als het vaccin er eenmaal is, moet het natuurlijk verdeeld worden over de wereld. Verschillende landen staan al in de rij en investeren in de verschillende faciliteiten om een plekje op te kunnen schuiven. Nederland behoort ook tot een van die landen. Er is een organisatie die zich sterk maakt voor een eerlijke verdeling van vaccins. De organisatie bestaat al langer, maar in tijden zoals deze waar om veel solidariteit wordt gevraagd, komt het weer meer ter sprake. Er worden meerdere investeringen gedaan in deze organisatie waardoor het vaccin straks eerlijk verdeeld kan worden. 

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *