Kleding passen in winkels niet verboden

Tekst: Sylvana Lijbaart
Leestijd: 2 minuten
Foto: Andreas Lischka via Pixabay

Op basis van protocollen van het RIVM mag er gewoon kleding gepast worden in de winkels in Nederland. “Er moet tussen alle pashokjes, één pashokje vrij blijven. Daarnaast adviseren we de gepaste kleding 24 uur apart te hangen of meteen te stomen, voordat het terug de winkel in gaat”, meldt modebranche specialist Belt bij INretail. 

Lopend door de winkelstraat zie je mensen afstand houden en netjes wachten voor de deur tot men naar binnen mag. Dit is bij iedere winkel hetzelfde. Toch verschillen de maatregelen bij kledingwinkels enorm. Hoe zit dat?

Kort winkelbezoek
Het passen van kleding in deze tijd is niet meer vanzelfsprekend. Vooral internationale modebedrijven sluiten de pashokjes en adviseren de kleding thuis te passen. “Het zou kunnen dat deze ketens met een internationaal beleid werken, waardoor zij meer restricties hebben. Een van de uitgangspunten is natuurlijk om zo kort mogelijk in de winkel te verblijven. Internationale bedrijven zijn hier strikter in. Zo sloten internationale bedrijven in maart tevens als eerst de deuren van hun fysieke winkels. Dit was ook een maatregel die zij dan internationaal namen”, aldus Belt.

Back to normal
Afstand houden, drukte vermijden en niesen in de elleboog, het is ondertussen een gewoonte geworden. Doordat iedereen zich aan de maatregelen weet te houden, krijgen we er steeds meer voor terug. Zo kun je sinds deze week bij meer internationale ketens, zoals H&M en Zara, je kleding weer gewoon passen in de winkel. 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees ook hoe het met mijn shopverslaving gaat.

Spread the love

One thought on “Kleding passen in winkels niet verboden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *