Insta International

Tekst: Tijn Swinkels
Leestijd: 4 minuten
Foto: laserarts via Instagram

Een tijd van crisis gaat bijna altijd samen met een tijd van weinig positief nieuws. Ook op de sociale media komt nauwelijks nog een vrolijk of hoopgevend bericht langs. In de rubriek Insta International laten we je elke vrijdag bijzondere en internationale instagramposts zien over actuele onderwerpen. Deze week: innovaties tijdens de coronacrisis.

Duitsland
Het Duitse duurzaamheidsbedrijf SunCrafter kwam tijdens de corona-uitbraak met een wel heel bijzonder item: een zeeppompje dat je handen wast met ultraviolet-straling. Het was zelfs zo’n goed idee, dat ze de winnaar werden van de jaarlijkse innovatiewedstrijd Hackathon.

Hongarije
Linistry, een Hongaarse startup, ontwikkelde een app waarmee bedrijven hun klanten kunnen ‘managen’. Via de app kunnen mensen zich namelijk aanmelden bij een winkel, waardoor het personeel precies weet hoeveel mensen er in de winkel zijn of in de rij staan.

Nederland
Ook in ons eigen land is innovatie genoeg. Omdat er bij café Uncle Buck een tijdje geen klanten naar binnen mochten, gingen zij via een live tv-uitzending op YouTube maar naar de mensen thuis. Verzoekjes, het bestellen van drankjes en het vertellen van sterke verhalen: het was allemaal mogelijk.

Duitsland
Nog meer innovatie bij onze Oosterburen. Het bedrijf Colivery (een samentrekking van Corona en delivery), ontwikkelde een systeem waar kwetsbare mensen zich kunnen aanmelden om hun boodschappen te laten bezorgen door anderen. Volgens het bedrijf is er al meer dan 100.000 keer gebruik van gemaakt.

Engeland
GT Laser LTD ontwikkelde een heuse ‘doorhook’. Een haak waarmee je, zonder een klink aan te hoeven raken, een deur kan openen. De haken kunnen zelfs gebruikt worden om winkelwagentjes vooruit te duwen.

Insta International is een wekelijkse rubriek van Onbegrensd. Klik hier om meer te zien! Volgende week laten we in deze rubriek: leuke momenten op MS Teams. Heb jij zo’n moment meegemaakt? Tip de redactie!

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *