Grenzeloos Gezond #8

Om de tijd in quarantaine een beetje gezond door te komen, kunnen we natuurlijk niet met z’n allen op de bank blijven zitten met zakken chips en hamburgers. Iedereen weet dat het belangrijk is om gezond te eten en te sporten maar helaas lukt dat nog niet altijd. Vandaar dat we een reeks aan 21 dagen challenges in het leven hebben geroepen. Met het doel om deze crisis fysiek én mentaal gezond door te komen. 

Tekst: Luuk Glaap

Leestijd: 5 minuten

Illustratie: Demi van Herpen

In deze achtste aflevering van Grenzeloos Gezond neemt spotlightchef Luuk je mee in de challenge om ook ten tijden van de coronacrisis je spierkracht op peil te houden. Dit keer staat er een workout voor de borst-, been- en armspieren op de planning. Aan de hand van een sportplog wordt uitgelegd welke oefeningen we gaan doen vandaag! Doe jíj ook mee met deze uitdaging?

We beginnen deze vrijdag met de eerste oefening: de incline push up. Deze week een andere vorm van de push up. Pak er een klein tafeltje bij of een stoel en plaats je handen op schouderbreedte op de stoel of tafel. Zorg ervoor dat je, je buikspieren aanspant, om zo in balans te blijven en je in een rechte lijn naar beneden zakt. Probeer je lichaam ook deze keer in een pijlvorm te houden. De incline push up doe je 10x.

Deze push wordt ook wel als lichter ervaren, omdat er minder druk staat op de schouders en armen. Hopelijk heb je dat gevoel ook en ben je klaar voor de volgende oefening.

Na de push up, begin je aan de reverse lunges. Deze week doe je niet een stap voorwaarts, maar achterwaarts. Maak een niet al te kleine stap en zorg dat je knie niet de grond raakt. Daarnaast zorg je voor een goede concentratie tijdens de oefening, zodat je niet uit balans raakt. De reverse lunges doe je 10x per been. Als je klaar bent met de een, ga je door naar de ander.  

De achterwaartse vorm wordt ook wel gezien als de veilige vorm van de normaal lunges. Door de stap achterwaarts wordt ermee gefocust op de bilspieren en doordat je lichaamsgewicht naar achter gaat, wordt er minder druk uitgeoefend op je voorste knie. We gaan weer verder, pak je tafeltje of stoel er weer bij.

Als laatste voor vandaag staat de tricep dip. Plaats je handen op het zitgedeelte of op de tafel. Ga daarna met je lichaam naar beneden en kom weer omhoog. Zorg ervoor dat je armen strak langs je lichaam gaat en je ellebogen naar binnen staan. Doe deze oefening 15x en je zult je het achterste gedeelte van je armen voelen branden.

Ben je nog niet tot het uiterste gegaan? Herhaal dit rondje nog 1 of 2x. Herhaling is namelijk heel goed voor je spieropbouw!

Heb je nog energie over? Dan kun je de vorige work out van Carlijn nog even herhalen.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *