Fotoserie: Werken tijdens corona #3

Tekst: Demi van Herpen
Leestijd: 3 minuten
Foto: Via Pixabay

De hele wereld is in de ban van covid-19. Veel werk ligt stil, andere banen gaan door maar op een nieuwe manier en soms zijn aanpassingen amper nodig. Bij Onbegrensd vragen we mensen op verschillende plekken in de wereld hoe zij nu hun baan beoefenen met daarbij een leuk kiekje. Deze week ronde drie alweer!

Malaga
Spanje heeft lange tijd helemaal op slot gezeten maar nu mogen de bewoners langzaamaan de straten weer op en gaan winkels stuk voor stuk weer open. Mercedes Maza mag ook eindelijk weer aan de slag. Ze werkt in de winkel Malakapadel. Een shop waar je spullen voor padel kunt halen. (Padel is een relatief onbekende sport in Nederland maar kort gezegd is het een mix tussen tennis en squash.) Ze is heel blij dat de winkel weer open is. Het was wel even wennen volgens Mercedes. De hele winkel is aangepast op de maatregelen voor het coronavirus. Ze staat te werken met een mondkapje en moet alles schoonhouden maar verwelkomt de klanten met plezier. Mercedes vindt het fijn dat ze nu weer face to face mensen kan helpen met het kopen van hun padelspullen in plaats van de onlinesales bijhouden. 

Door Mercedes Maza

Kopenhagen
Camilla Steen is projectmanager bij Lolland Falster, een Deens bedrijf dat vooral kleine, lokale bedrijven helpt om zaken te doen. Momenteel leidt ze het project German-Danish Innovation, hiermee willen ze nieuwe partnerschappen creëren tussen Deense en Duits bedrijven die net over de grens bij elkaar liggen. Dit heeft ze twee maanden vanuit huis moeten doen, hierdoor deed ze veel online meetings. Volgens Camilla ging het vrijwel hetzelfde als normaal maar was het soms lastig dat ze elkaar niet in het echt konden zien. Nu is ze weer terug op kantoor. Camilla is blij dat ze haar collega’s weer kan zien al is het wel wennen dat er nu opeens heel veel afleidingen zijn. 

Door Camilla Steen

Costa Blanca
Sinds 2011 bezitten Coen de Looijer en Daniëlle Pels Casa la Fonda, een vakantiehuis in Spanje. Helaas heeft covid-19 hun leven heel erg aangetast. Veel reserveringen worden geannuleerd en er wordt natuurlijk ook niet veel geboekt. Het is nog maar de vraag of ze later in dit jaar nog een keertje vol zitten. Gelukkig heeft Daniëlle nog een baan hiernaast dus kunnen ze zich wel voorzien. Nu ze geen verhuringen hebben houden ze zich bezig met onderhoud aan de vakantiehuizen en leven ze een Spaans ritme. Je moet iets tijdens de coronacrisis! De blauwe streepjes op de foto geven reserveringen aan. De kruisjes laten de annuleringen zien.

Door Daniëlle Pels
Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *