Fotoserie: Werken tijdens corona #1

Tekst: Demi van Herpen
Leestijd: 2 minuten
Foto: Via Pixabay

De hele wereld is in de ban van Covid-19. Veel werk ligt stil, andere banen gaan door maar op een nieuwe manier en soms zijn aanpassingen amper nodig. Bij Onbegrensd vragen we mensen op verschillende plekken in de wereld hoe zij nu hun baan beoefenen met daarbij een leuk kiekje. 

Tanzania
In Afrika heerst Covid-19 momenteel ook. Het toerisme ligt er plat en daardoor mist het bedrijf van de familie Hokoro inkomsten. De familie heeft een hele speciale en sociale onderneming. Ze helpen jongeren en vrouwen in moeilijke omstandigheden door sieraden te maken en te verkopen. Het geld gaat naar de mensen in nood. Als toerist kun je er ook een dagje meelopen, dan maak je je eigen sieraden en draag je met een klein bedrag een steentje bij. In de tijden van Corona is het lastig om meeloopdagen te doen, maar de Hokoro-familie blijft hun best doen om nieuwe producten te fabriceren. Ze blijven werken aan hun creativiteit en proberen nieuwe ontwerpen te bedenken voor hun sieraden nu het wat rustiger is.

België
In België is er momenteel een extreme lockdown, dit heeft ook invloed op banen. Zo ook op die van Tamara Spuesens. Zij werkt in een groot bedrijf dat diepvriesproducten verkoopt. Het gaat hier om producten voor particulieren maar ook grootverbruik. Omdat veel van de grote bedrijven stilliggen, wordt er een stuk minder ingekocht. Hierdoor gaat de werkgelegenheid achteruit en zit Tamara nu al tien weken thuis. Ze werkt dus helemaal niet. Er is gelukkig wel hulp van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), je krijgt dan 70 procent van je loon toch uitbetaald.

Nederland/Aruba
Door de Corona-crisis ligt het vliegverkeer zo goed als plat. Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan en dat gooit wel wat roet in het eten van Jill Wagemans. Zij reist iedere zomer op en neer naar Aruba om daar honden in nood te helpen. Dit jaar wordt dat dus iets lastiger, toch bestaat er een kleine kans dat ze de beestjes alsnog kan gaan redden deze zomer. In de podcast van onze redacteur Puck Schmitz die maandag 8 juni online komt, vertelt Jill meer over haar goede bedoelingen in Aruba. 

Bron: Jill Wagemans

Wil je meer over Jills’ avonturen weten? Beluister dan hier de podcast van redacteur Puck Schmitz met Jill!

Meer leuke Corona-foto’s zien? Check de Insta International post!

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *