Fotorepo: hoe houden sportclubs ongewenste gasten buiten de deur?

Tekst en foto’s: Tijn Swinkels
Leestijd: 4 minuten

Tennis, hockey of voetbal: we doen het allemaal graag. En dan het liefst ook nog in teamverband. Helaas was het de afgelopen tijd niet mogelijk om in teamverband te sporten. En ook nu nog zijn er enorm strenge regels als het aankomt op teamsporten. De vraag die bij ons opkwam: hoe zorgen clubs er nou voor dat er toch niet stiekem op hun velden wordt gesport? 

In deze fotoreportage zie je hoe verschillende sportclubs in Nederland en Duitsland omgaan met het teamsport-verbod.  

Het bestuur van SV Someren is duidelijk: verboden toegang. Op sportpark De Potacker mag er dan ook niet gevoetbald worden en dat zal aan het bericht te zien helaas ook nog wel even zo blijven. 

Ook bij de aartsrivaal van Someren, NWC Asten, is het sportpark hermetisch afgesloten. De jongste jeugd traint daar overigens wel weer. Zij moeten zich dan wel aan de strenge verkeersregels houden die gelden op sportpark ’t Root

Bij de Elmpter Tennis Club in het Duitse Niederkrüchten mag er gewoon gesport worden, maar wel op afstand en de dubbelspelen mogen niet. Voor niet-leden is het sportterrein overigens verboden toegang.  

Het hockeyen in teamverband mag ook niet. Bij HCAS in Asten hebben ze zich wel al voorbereid op de heropening. Rond de fietsenstalling hangen overal pijlen en rood-wit lint. Ook de posters voor het sportpark laten niets aan de verbeelding over: nog even geen toegang. 

De rood-witte linten bij de kantine van de Eindse voetbalclub SSE verraden dat toegang ook hier verboden is. De kleinste junioren mogen al wel weer trainen, maar moeten dan wel via de speciaal aangegeven looprichting sportpark De Heikampen op en af. 

Alleen de tennisafdeling is open bij omnisportvereniging VSF Amern uit Schwalmtal. In het Rösler Stadion zal voorlopig dan ook nog niet gevoetbald worden. Op posters bij de toegang valt te lezen dat ze tot 1 september alles hebben verboden. Behalve dan het tennis uiteraard. 

Voetbalvereniging SVSH weet wel hoe ze sportpark De Heikant weer open doet: met een heuse kiss & ride zone. De club uit Someren-Heide heeft verder op het parkeerterrein veel pijlen gekalkt, waardoor de jonge spelers die weer mogen trainen precies weten waar ze heen moeten. 

Bij Packador zijn ze al weer volop bezig. De Somerense tennisclub is overigens wel alleen geopend voor leden, die dan online een reservering moeten maken zodat er een baan vrij is. Helaas voor de leden: de kantine blijft nog wel even dicht. 

De Duitse voetbalclub SC Union Nettetal heeft ook de poort op slot. Mondkapjes zijn voor bestuur en terreinknechten verplicht en high-fives en handrukken zijn verboden. Het bestuur vraagt leden vriendelijk om zich aan de hygiëneregels te houden, zodat het voetbal snel hervat kan worden. 

Hoewel we dus nog niet in teamverband mogen sporten, zijn de tennisbanen gelukkig open. Ook de sportscholen gaan op 1 juli weer open. Maar tot het zover is, zullen we allemaal nog even in ons eentje onze conditie op peil moeten houden.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *