De Stoelendans

Tekst: Demi van Herpen
Leestijd: 3 á 4 minuten
Illustratie: Jetske Janssen

Op 1 juno mochten de terrassen weer naar buiten en heropenden restaurants hun deuren. Eindelijk was het zo ver, ik mocht weer aan de gang. Tweeënhalve maand heb ik niet tot nauwelijks gewerkt en nog nooit miste ik het zo erg. Ik keek er naar uit om mijn collega’s weer te zien en zelfs de lastige gasten, totdat de stoelendans begon.

Gisteren stond ik te springen om met mijn fiets te racen naar het werk. Ik was er helemaal klaar voor. Werken met gezellige collega’s, lekker eten tussendoor en weer even wat nieuwe sociale contacten – op gepaste afstand natuurlijk – want jeetje… Wat ben ik klaar met dat social distancing. In het begin was het wel even wennen. Mijn conditie was weg en aangezien we twee trappen in het restaurant hebben, heb je die conditie wel nodig. Daarnaast hadden mijn spierballen me ook in de steek gelaten, hiervoor nam ik met gemak zes – niet al te kleine – lege borden mee naar achter. Nu voelde ik mijn spieren langzaam verzuren wanneer ik met hoog tempo naar de keuken achterin het restaurant flaneerde, maar dat mocht de pret niet drukken. 

Wat dan wel? Gasten (je mag ze geen klanten noemen want die gaan naar de hoeren, les nummer één in de horeca) die het leuk vinden om de stoelendans te doen. Ze verwisselen om de zoveel minuten van plek, zodat jij de draad kwijtraakt van wie nou wat heeft gehad. Nu is dat normaal gesproken niet zo erg maar in deze Covid-19 tijden wel. Constant sta je stoelen en tafels te poetsen want wat als zij nou die bacteriën bij zich dragen? Dan krijgen wij de schuld wanneer mensen straks besmet raken. Dus als een oude cowboy uit het Wilde Westen stond ik daar klaar met mijn plantenspuit vol desinfecterende sop en een schoonmaakdoekje. 

Stiekem miste ik zelfs deze dingen in de afgelopen tweeënhalve maand en – geheimpje – drukt het voorlopig de pret nog helemaal niet zelfs. Dus support je lokale horeca en kom langs om een drankje of hapje te doen. Ze kunnen het goed gebruiken. We hebben je heel erg gemist maar laat graag de stoelendans over aan je nichtje op haar achtste verjaardag.

Wil je meer columns lezen van onze redacteuren? Lees hier over Sylvana’s shopgedrag. Of check Jetske’s column over Black Lives Matter.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *