De Laarslappende Leiders: De werkende Hongaarse vrouw de dupe in Corona tijden

Tekst: Céline van Haperen
Illustratie: Demi van Herpen
Leestijd: 5 minuten

Terwijl de hele wereld vecht tegen een pandemie, is er een aantal leiders voor wie deze situatie wel goed uitkomt. Zo liggen er bijvoorbeeld verkiezingen op de loer. In de vierde editie van deze rubriek gaan we het hebben over arbeidsdiscriminatie in Hongarije. 

Op 3 juni verscheen er een Amnesty-rapport over de genderongelijkheid op de Hongaarse werkvloer. In het rapport genaamd ‘No working around it: Gender-based discrimination in Hungarian workplaces, wordt gesteld dat zwangere vrouwen – of vrouwen met jonge kinderen systematisch worden achtergesteld. Dit zou tijdens de Corona crisis alleen maar erger zijn geworden. 

Dit is overigens niet het enige waar Hongarije mee lijkt weg te komen in Corona tijden. In mei is er ook een wet doorgekomen die de wettelijke erkenning van transgender- en intersekse mensen verbiedt.  

Vrouwen niet meer aan het werk 

Uit het rapport van Amnesty blijkt dat het vrouwen steeds moeilijker wordt gemaakt om of aan het werk te blijven of weer terug te keren in het werkveld. Door de lockdown in het land waren ook kinderdagverblijven dicht. Volgens het rapport zorgde dit ervoor dat vrouwen zich gedwongen voelde om thuis te blijven voor de kinderen.  

Zo zegt Krisztina Tamás-Sáróy van Amnesty International het volgende: “Zwangere vrouwen en vrouwen met kleine kinderen werden al achtergesteld, maar sinds de coronacrisis is dit alleen maar toegenomen. De autoriteiten komen hun verplichting niet na om genderdiscriminatie op de werkvloer uit te bannen door werkgevers toe te staan de rechten van vrouwen met voeten te treden.”  

Het zou vooral effect hebben op vrouwen die zwanger zijn. Werkgevers zeggen het contract van de zwangere werknemer op zodra ze op de hoogte worden gesteld van de zwangerschap. Volgens de wet mag dit niet, maar er wordt altijd wel voor een andere reden gezorgd om de werknemer wél te mogen ontslaan.  

De cijfers 

Amnesty International heeft zelf een enquête afgenomen bij 266 vrouwen in het werkveld. Hieruit bleek dat de uitkomst overeenkomt met eerdere onderzoeken. 

Tekst gaat door na de foto 

Een trend 

Een van de redenen dat Hongarije een wet tegen genderongelijkheid heeft is omdat het lid van de Europese Unie is. Het is alleen wel eens eerder gebleken dat het land hiervoor een loophole zoekt. Uit hetzelfde onderzoek wordt een eerdere periode aangehaald, de recessie, waarbij ook weer vrouwen werden aangemoedigd om thuis te blijven voor de kinderen.  

Daarnaast zou het voor vrouwen moeilijk zijn om terug te keren in het werkveld. Soms betekent het zelfs dat ze niet kunnen terugkeren op hun eerdere baan en moeten kiezen voor een lagere functie. Bovendien lijkt er nog een sterk genderstereotype aanwezig te zijn in Hongarije, dat de vrouw voor het gezin zorgt.  

Veel vrouwen in Hongarije blijken niet op de hoogte te zijn van hun rechten. De vrouwen die dat wel zijn, durven hier geen aangifte van te doen. Ze zijn bang voor de gevolgen hiervan. Arbeidsrechtadvocaten geven aan dat het lastig is om te bewijzen dat er sprake van genderdiscriminatie was. Daarnaast is er door de situatie rondom Corona lastig om ergens een zaak van te maken. 

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *