Als reizen je werk is: reisblogger Milou vertelt

Auteur: Sanne de Brouwer

Leestijd: 2 minuten

Afbeelding: Julius_Silver via Pixabay

Op explorista.nl schrijft reisblogger Milou van Roon (28) fulltime over alle reizen die ze maakt. Nu met de coronacrisis, ziet haar leven er in één klap anders uit.

‘’Als reisblogger verdien ik op drie manieren mijn geld. Ten eerste via advertentieweergaven. Ik heb nu de helft van mijn normale aantal bezoekers in juni, en de tarieven liggen ook nog eens veel lager nu. Daar verdien ik dus veel minder mee dan normaal gesproken. Ook krijg ik inkomsten via affiliate, dus als mensen via mijn website boeken bij Booking.com. Op dit moment zijn er gewoon veel minder boekingen, mensen zijn heel terughoudend. Een derde bron van inkomsten zijn samenwerkingen met bedrijven of bestemmingen. Bedrijven kopen op het moment gewoon veel minder advertorials in. Op alle drie de manieren zijn mijn inkomsten ernstig afgenomen.’’

Gelukkig kan Van Roon zich goed bezig houden tijdens de coronacrisis. ‘’Ik heb zo’n grote stapel artikelen die ik kan schrijven, dat ik me daar wel mee bezig kan houden. Ook heb ik me specifiek voorgenomen om te focussen op reizen in Nederland. Vorig jaar was ik daar al mee begonnen, dus daar heb ik nu profijt van. Daar ga ik de hele zomer op focussen.’’

Zodra het kan, pakt ze haar werk weer op. ‘’Zodra er een vaccin is, ga ik het reizen weer oppakken. Nu kan het al wel, maar ik heb er voor gekozen om tot eind augustus in Nederland te blijven en te kijken hoe het zich ontwikkeld. Als de ontwikkelingen positief zijn, dan keer ik denk ik snel weer terug naar hoe alles was, naar hoe ik al reisde.’’

Van Roon denkt dat de meeste mensen weer snel hun oude reisgewoontes oppakken wanneer er een vaccin is. ‘’Ik denk dat veel mensen houden van het leven dat ze hebben en de reizen die ze maken. Daar gaan ze geen grote aanpassingen in doen. Ze wassen misschien vaker hun handen en zijn iets meer bezig met hygiëne, maar ik denk dat er wat dat betreft niet veel verandert. Wel denk ik dat het ook een lange termijn effect is dat het interne toerisme nu ontdekt is door mensen, ze gaan sneller een weekendje weg. Ook komt er wereldwijd meer een focus op natuur dan op steden. Dat zie je nu al in Nederland, dat de hotels op de Veluwe het een stuk beter doen dan hotels in steden.’’

Meer lezen over reizen? Lees dan hier het interview met reisagent Ineke Derksen!

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *